Пратениците, заедно со претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска се вакцинираа со вакцината „Спутник“.

-Со градењето на колективниот имунитет, се придонесува кон успешното справување со пандемијата. Тоа е секако заедничка одговорност, и успешноста лежи во масовното вакцинирање. Должност на секој од нас е да придонесе за што поскоро надминување на предизвикот КОВИД – 19, велат од Собранието.