Доказ дека МВР комуницира преку вибер е официјална наредба од началник на полицијата каде се вели информирањето на началникот да биде преку вибер.

Злосторничката групација на Спасовски и Заев комуницирала преку вибер, исто како и во наредбата која ја издала МВР.

Комуникацијата на Кире Китаноски, шофер на советникот на Спасовски, Оливер Лукарески кој во групата дава наредба – Земете му ја колата, убијте го, напрајте нешто. Наредбата на Дарко Цуцулоски, командир на ОВР Прилеп – ПП 8(725) АД – бел опел
ПП 7(25) ЦМ
ПП 7(323) АЦ – 206 караван
ПП 3(420) – Фиат црвен
ПП 9(142) АЕ – Пасат зелен
ПП 8(77) – Ровер црн
ПП 4(125) АД – Корса сива
ПП 1(29) ЦХ – Астра сива
Сите овие возила воза за нив. Гледајте да ги отстраните одма.
Се наредби кои што ги давале по инструкциите и на начинот на кпј е пуштена наредбата за комуникација во МВР – преку вибер.

Власта е во паника и незнае ниту каде каква наредба дале.

Времето на шиканирање и сеење страв помина. Одговорност за сите криминали ќе има. ЈО да постапи веднаш., се вели  во Соопштението на ВМРО ДПМНЕ.