Од ЕВН Македонија АД информираат дека денеска поради технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје без струја во определен временски период ќе останат дел од корисниците во населбата Стар Аеродром и во село Љубош.

Во периодот од 09:00 до 10:00 часот корисниците од ул.Вангел Тодоровски бр. 2 и бр.7, нас.Стар Аеродром. (општина Аеродром), додека во периодот од 08:30 до 15:00 часот корисниците на дел од с.Љубош, општина Студеничани.