Земјотрес со посилен интензитет вечерва (пред  неколку мин) е почуствуван во Скопје.

Според европскјата макросеизмичка лабараторија, земјотресот е со јачина од 4,9 степени, со епицентар во Гостиварско.

Нејасно е дали во полициски час смее да се бега надвор кога има земјотрес.