Дали СДСМ преку притисоци работи на задушување на протестите против реформите во образованието кои предизвикаа бурни реакции во јавноста.

На социјалните мрежи се појави аудио снимка, а се тврди дека зборува Митко Караиванов од ОО на СДСМ од Босилово, каде се слуша дека имале насока да следат коментари и да го задушат штрајкот.

„Имаме сектор кој ги следи нивните коментари, ги следат и нашите коментари нон стоп, на социјалните мрежи и аплициравме и на културен начин објаснуваме. Еве последниот пат, последната случка ни беше за новиот пакет на образование кој што го предлага министерката. Тука се соочивме со, како да ви кажам, се соочивме со проблем кој требаше…и го задушивме штрајкот што го организираа“, вели тој.

Говорот може да го слушнете на следниот линк