Цанде е сериозен канидидат од СДСМ за градоначалник на општина Аеродером, со низа скандали позади семејната фирма која живее како крлеж на државен трошок од најмалку 17 милиони евра, за што најавуваме текстови.

И најсмешниот момент од дебатата не Телма ТВ

Цанде вели ќе ја сузбивал урбаната мафија во Аеродром. Не му кажале дека Златко Марин од неговата партија беше 4 години градоначалник и уште е актуелен“