Семејството Стајиќ, основачи и сопственици на компанијата Gulf Oil во Македонија, му донираа милион денари на семејството на трагично починатата Верица Белчовска, кое дозволи нејзиното срце и останати органи да бидат донирани.

„Белчовски во најтешките моменти одлучија да ги донираат органите на нивната ќерка и сестра, а нејзиното срце и бубрези спасија живот на тројца млади луѓе, на возраст од 22, 27 и 40 години“, објави семејството, по трансплантацијата на срцето и двата бубрези.

„Да се донесе одлука да се даруваат органите на своето дете во моменти кога го губите засекогаш, потребно е многу сила, љубов и хуманост – да мислите на туѓ живот кога го губите своето најмило. Белчовски во овие моменти се неутешни и не постои збор што може да ја намали нивната болка која им ја гребе душата и не им дава мир.

Луѓето кои носат вакви одлуки се посебни. Не постои човек кој не им е бескрајно благодарен, бидејќи ни покажаа дека живот сепак може да се подари“, се додава во информацијата проследена од сопствениците на компанијата.