Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) отвори предмет за набавка на софтверот од страна на поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски.

Претседателката на ДКСК, Билјана Ивановска, рече дека сметаат оти има доволно елементи за истражување на причините за набавката на тој софтвер, како и зошто тој се’ уште не е во употреба.

Во согласност со процедурата, прдеметот ќе биде распореден на еден од членовите и тој понатаму ќе ги бара сите потребни информации за утврдување на состојбите.

Вицепремиерот Љупчо Николовски најави дека Владата ќе ги соопшти сите детали, факти и аргументи за целокупениот случај.

 

makfax.com.mk