Кој вели дека е лесно да се биде жена? Како функционира животот на жените? Ако си паметна, убава и амбициозна – другите жени те мразат.

Мажите се плашат од тебе, а мрзливите мислат дека ќе им го земеш работното место.

Ако имаш пари – или си спонзоруша или швалерка.
Ако заработуваш сама – глупава си.
Ако трошиш многу – најверојатно си расипничка.
Ако имаш свое мислење си кучка.
Ако ќутиш – мутава си.
Ако се дотеруваш – имаш друг.
Ако не се дотеруваш, ќе те замени со друга која се дотерува.
Ако имаш машки пријатели – сигурно ти се љубовници.
Ако си немажена – нешто ти фали.
Ако имаш кариера – зошто не си мажена?
Кога ќе се омажиш, кога ќе раѓаш?
Кога ќе родиш – кога ќе родиш второ дете?
Кога ќе родиш две деца – па ти ништо не работиш?  Зарем не си имала некаква кариера?