Кристина Рајан од Палм Бич, Флорида, започна дискусија на Интернет откако беше објавено снимањето на нејзината безбедносна камера. Таа видела необично суштество на видеото од камерата што го снима нејзиниот двор, за што е убедена дека е младенче од диносаурус.

-Секое животно што би помислило да помине низ дворот во 3.40 часот наутро, не би одело вака. Можеби сум го гледала Паркот Јура премногу пати, но гледам велоцираптор или кој било друг помал диносаурус “, рече таа.

По објавувањето на видеото, на Интернет веднаш се појавија бројни теории за тоа што може да биде, бидејќи диносаурусот сигурно не е. Некои велат дека можеби станува збор за „игуана заглавена во пластична кутија“, додека други гледаат куче кое носи мантил за дожд.