На страницата Дневна доза на просечен Далматинец осамна нова урнебесна порака која доаѓа од еден плакар. Всушност, се работи за порака која едната сестра и ја оставила на другата, која судејќи според напишаното често позајмувала гардероба.

„Моли се ако допреш нешто. Само пробај“, стои во пораката. А под неа уште пишува – Го отворив плакарот на сестра ми.