Кипар е познат како дестинација која мора да се посети за туристите кои сакаат луксуз.

Комбинацијата на историјата, културата и природата навистина го прави идеална и значајна дестинација за сите возрасти.

Треба да се напомене дека Кипар е совршена дестинација за вљубените.

Овој остров има долги песочни плажи и нуди многу за туристите кои бараат релаксирачки и оживувачки одмор.

Има многу плажи кои се направени за семејни одмори, а има и скриени, осамени и диви.

Ако скршнете од официјалните патеки, ќе ги најдете можеби најдобро чуваните тајни на островот.

Над 10% од Кипар е покриен со вегетација, а во малите заливи има диви плажи, скриени бисери на Медитеранот.

Тоа е она што го издвојува од другите туристички дестинации.

Иако секоја година го посетуваат голем број туристи, секогаш го задржува најромантичното за паровите и љубовниците.

Секој скриен дел од островот е совршена дестинација за вљубените, а сите знаеме дека љубовта бара самотија.

Фото: Шутер