Свештеникот и две жени се обвинети за вандализам а причината е тоа што имале секс на горниот дел од црковниот олтар. Но не само тоа, туку тие и го снимале чинот.

Целиот настан го пријавил верник кој ги видел троца,а а веднаш потоа свештеникот бил протеран.. Според странските медиуми, свештеникот и двете жени не се согласуваат со обвинувањата и подготвени се да се бранат.

Станува збор за свештеникот Тревис Кларк кој има 37 години и 41-годишната Минди Дикон и 28-годишната Мелиса Ченг.  Тие имале секс во црквата Свети Петар и Павле во малото ргатче Прл ривер во Луизијана.

На полицијата им било кажано дека тие дошле во црквата со свештеникот само за да снимат филм во кој секој има своја улога како актер.

Адвокатот Бредли Филипс, кој ги застапува двете жени, смета дека обвинителите ги пречекориле своите овластувања кога ги поднеле обвиненијата.

“Очигледно е дека државата ги надмина своите овластувања и ги искриви фактите за да одговараат на нивната сопствена приказна. Тоа не е ништо повеќе од нејасно завесен обид за регулирање на моралот на приватните лица. Само затоа што не ви се допаѓа нешто не значи дека тоа е веднаш криминално работа „Моите клиенти со нетрпение го очекуваат судот, каде што ќе продолжиме да се бориме против овие неосновани обвинувања“, рече Филипс.

Тревис Кларк беше протеран од црквата еден ден по апсењето.

Но, целиот настан не застаналл тука. Било одлучено олтарот да биде запалена. Новиот олтар беше осветен во октомври 2020 година.