Каналите во Амстердам се замрзнати зашто во изминатите неколку дена температурите се спуштиле под нулата, па дури и до -20. Властите предупредиле граѓаните да не се лизгаат по нив, но тоа предупредување очигледно не важело за фраеров, кој решил да се забавува, ама на погрешен начин.

Видеото е вистински хит и не затоа што лизга по боксерки, туку затоа што во еден момент кутриот завршува во ледената вода.

Како изгледа лизгањето, падот, па и спасувањето погледнете во видеото во продолжение: