Заради својата личност и потреба овие четири знака од зодијакот неретко од осаменост, потреба за малку внимание или желба за докажување бираат партнери од потполно погрешни причини. Многу знаци на предупредување и црвени знаменца има на почетокот на врската, но склони сте да ги игнорирате заради љубов кон партнерот. Овие четири знака лесно паѓаат во оваа замка, проверете дали сте меѓу нив.

ОВЕН

Родените во овој знак сакаат да бидат на врвот, без разлика дали е на професионален или личен план. Би можеле да бидат со некој само за да бидат популарни или да покажат дека успеале да дојдат до таков плен. Заради тоа би можеле да паднат на некого исклучиво заради нивната популарност, а не личност.

БЛИЗНАЦИ

Близнаците имаат потреба да бидат опкружени со луѓе. Не им се допаѓа идејата да бидат сами. Така во борбата против својата самотија можат да се впуштат и во љубовна врска. Се вљубуваат во речиси кого било и почнуваат да излегуваат со нив само за да не се чувствуваат осамено.

РАК

Со оглед дека раковите се чувствителни лесно ќе паднат на некого кој им пружа и најмалку внимание и љубов. Лесно се врзуваат за нив и на крајот им се крши срцето кога ќе дознаат дека се било „само игра“.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците сакаат некого кој ќе им даде слобода. Сакаат некого кој нема да ги гуши. Секогаш паѓаат на оние „недопирливите“ и кои не покажуваат ни малку интерес за нив.