Многу луѓе сакаат да се испробаат во детективската работа, па затоа внимателно го испитуваат и набљудуваат секој дел од приложената илустрација. За некои тоа е само тест за концентрација или на тој начин си го прекратуваат слободното време.

Во секој случај, речиси сите обожаваат криенка и загатки, а веруваме дека оваа особено ќе ви се допадне.

Имено, на прв поглед на илустрацијата има само четири момчиња, но едно од нив е скриено. Значи, 5 се! Само 5% од луѓето во светот можат да го забележат петтото момче, затоа погрижете се и вие да сте еден од нив.

По некое време ќе помислите дека е невозможно да го пронајдете петтото момче, но дајте си време.

Го најдовте ли?

За мала помош ќе ви откриеме дека петтото момче е во горниот десен агол на илустрацијата.

Ако сепак не успеавте или се откажавте, еве го решението: