Кога еден партнер ќе се најде во неволја, другиот треба да му помогне. Но, еден Британец се пожали дека неговата девојка започнала да ја користи сегашната негова неволја, и тоа на многу необичен и неочекуван начин.

– Сега немам работа, таа ми ги плаќа сметките и долговите. Додека сум на работа, ги работам сите домашни работи, готвам и чистам, но исто така барам огласи за работа. Таа ми рече дека не е доволно –  ја започна својата приказна.

– Во последно време таа постојано зборува за тоа како сака отворена врска. Таа сака да биде сингл и да има секс со други мажи. Јас се спротивставив на таа идеја. Се обидов да и објаснам на мојата сегашна девојка, но таа не ме слуша, вели тој

– Таа само размислува за други мажи. Таа вели дека не мора да добие моја согласност за тоа, но дека би сакала. Во моментов не сум ни добар во секс затоа што имам помала самодоверба, а либидото ми падна. Јас можам да ја читам како книга и веќе гледам дека најде љубовник. Тоа е момче со кое работи. Тие флертуваат веќе подолго време, па дури и тој сака да продолжат да се гледаат – објаснува Британецот.

Набргу стигнал совет од терапевт кој му рекол дека таа не му ги плаќа сметките бесплатно, но не разбира зошто и треба негова дозвола за да има секс со други.

– Ако е толку храбра и независна како што велите, зошто од вас бара одобрување за нејзините постапки?