Сè се случи пред самиот земјотрес

Приказната дека животните можат да почувствуваат големи природни катастрофи и дека треба да се внимава на нивното однесување се покажа како вистинита.

Имено, на социјалните мрежи кружат видеа од необичното однесување на јата птици кои панично летаат на различни правци.

Како што се наведува, видеото е направено на југот на Турција, пред разорниот земјотрес од 7,8 степени според Рихтеровата скала, во кој според последните информации загинале повеќе од 5.000 луѓе.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>🚨In Turkey, strange behavior was observed in birds just before the earthquake.👀<a href=”https://twitter.com/hashtag/Turkey?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Turkey</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/TurkeyEarthquake?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#TurkeyEarthquake</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Turkish?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Turkish</a> <a href=”https://t.co/yPnQRaSCRq”>pic.twitter.com/yPnQRaSCRq</a></p>&mdash; OsintTV📺 (@OsintTV) <a href=”https://twitter.com/OsintTV/status/1622590458353393665?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 6, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Одеднаш, сите птици се издигнаа во воздухот непосредно пред земјата да почне да се тресе. На неколку видеа се гледа како птиците полетуваат од згради и други места каде што се одмарале, а речиси сите завршуваат на врвовите на дрвјата.