Австралиски полицајци наместо да прекинат македонска свадба во Канбера, се фатиле на оро – ова е епилогот од свадбениот „инцидент“ кој се случил викендов.

Полицијата ја повикале соседите на кои им пречела гласната музика, но наместо да ги растераат свадбарите полицајцие свртеле оро, па си заминале со аплауз.

Инаку, во Австралија веќе се дозволени свадби и забави на кои може да присуствуваат 300 лица, а   истовремено  на подиумот можат да танцуваат по 30 лица.