Андреа Меза од Мексико е прогласена за најубавата жена ан светот. Прекрасната Мексиканка е ем убава ем паметна, имено таа е софтеврски инженер.

„Живееме во општество кое напредува час по час. Како што напредуваме како општество, така гледаме и напредок во стереотипите. Денес, убавината е повеќе од изглед. Ако ме прашате, убавината се рефлектира во духот, во срцето и во начинот на однесување. Никогаш не дозволувајте некој да ви каже дека не вредите“ – рече Андреа.

Таа беше крунисана од Зозибини Тунзи од Јужна АФрика, која беше Мис Универзум во 2019 година. Изборот минатата година беше откажан поради пандемијата со Корона вирус.