Овен
Бидејќи не се грижат за тајните, Овенот не може да ги чува. Тие имаат тенденција да бидат донекаде спонтани во своите постапки и им е тешко да не се изразат ако темата на разговорот го разбуди нивниот интерес. Честопати идејата за тајност и мистерија им изгледа бесмислена.

Близнаци
Близнаците се познати по тоа што се дрдорковци. Не е чудно што не знаат да чуваат тајна бидејќи уживаат да комуницираат со другите и да разговараат за сè. Често претерано реагираат. За нив чувањето тајна е избор меѓу живот и смрт.

Девица
Девицата е многу директен и реален знак со јасни намери и без ментален товар да крие нешто од никого. Како резултат на тоа, разумно е да се претпостави дека на крајот ќе ја споделат вашата тајна со некој друг бидејќи овие знаци се спротивставуваат на менталниот товар што доаѓа со чувањето информации во тајност. И додека го споделуваат со некој друг, некако ќе го рационализираат во својот ум и не гледаат ништо лошо во тоа.

24sata

Стрелец
Бидејќи Стрелците се познати по својата едноставност, нивната искреност често води до тоа да им ги кажуваат на другите вашите тајни. Ја кажуваат вистината затоа што чувањето тајни често го оптоварува нивниот мозок затоа што бара криење или испуштање информации. Но, тие несомнено веднаш ќе зажалат што направиле.