Луѓето кои веруваат во астрологијата, веруваат и дека ѕвездите им одредуваат какви ќе бидат во животот, каква судбина ги очекува и кои карактеристики ги имаат.

Исто така и по прашањето дали ќе бидат богати или сиромаси тие се потпираат  на својот хороскопски знак.  И кога има знаци кои според хороскопот се родени да бидат богати, има такви кои никако нема шанси да се збогатат.

Вага

Тие обично се сметаат за перфекционисти и самокритични. Честопати, за да започнат бизнис, треба да се убедат дека се способни за тоа. Тие долго се двоумат, бидејќи факторот на ризик ги спречува да се договорат и да влезат во независни деловни води. Поради нивната неодлучност, тие губат добри можности.

Близнаци

Неодлучни, какви што се, добри деловни понуди скоро секогаш ги избегнуваат Близнаците. Честопати нивната неодлучност ги чини многу важни животни моменти и потези. Додека Близнаците размислуваат за тоа што би можеле да направат и како да го направат тоа, некој може да излезе со истата идеја и да ја преземе нивната работа.

Риби

Тие сакаат да играат на сигурно и не се знак да преземаат големи ризици. Тие се сметаат себеси за многу внимателни и со тоа пропуштаат работи и можности во животот, финансиски и деловни и љубовни.