Од 23 февруари започнува многу можен астро период, а ќе трае повеќе од два месеци.

Ваков настан ретко се случува, па астролозите советуваат наредните 60 дена да се искористат максимално. Во овој момент сите планети на нашето небо тргнуваат во директен од и ни даваат можност да реализираме се што сме замислиле.

Овој период е идеален за реализирање на плановите кои ги имаме. Искористете го овој период, бидејќи ќе трае само до 27 април. После тоа, остатокот од годината ќе биде исполнет со ретроградни транзиции.

Што значи ретрограден од?

Кога планетата е ретроградна, небитно е која, се движи наназад по небо кога ја гледаме од Земјата. Секако, ниедна планета не се движи наназад во своето движење околу Сонце, бидејќи астрологијата е базирана на нашата преспектива овде на Земјата.

Ние чуствуваме единствени и важни промени, на пример кога планетата успорува (нашите планови и врски се успоруваат), кога небото ќе се “замрзне“ ( се во нашиот живот застанува“, се движи наназад ( мора да ги смениме плановите или да ги преиспитаме работите од минатото,) или повторно трга напред (и ние конечно можеме да тргнеме напред)

Еве како секоја планета влијае на нашиот живот:

Во овој период три планети го завршуваат својот ретрограден од, додека останатите планети веќе одат директно.
Марс е енергетска ракета на нашето небо, владее со енергија, возење, и не не пушта да се откажеме, дури и кога се мали или никакви шансите за успех. Кога Марс се движи во директен од, тоа е одличен момент да се започне бизнис, промена на работа или било што сте замислиле, бидејќи големи се шансите тоа да се оствари.

Од 23 февруари започнува многу можен астро период, а ќе трае повеќе од два месеци.
Ваков настан ретко се случува, па астролозите советуваат наредните 60 дена да се искористат максимално. Во овој момент сите планети на нашето небо тргнуваат во директен од и ни даваат можност да реализираме се што сме замислиле.
Овој период е идеален за реализирање на плановите кои ги имаме. Искористете го овој период, бидејќи ќе трае само до 27 април. После тоа, остатокот од годината ќе биде исполнет со ретроградни транзиции.

Што значи ретрограден од?

Кога планетата е ретроградна, небитно е која, се движи наназад по небо кога ја гледаме од Земјата. Секако, ниедна планета не се движи наназад во своето движење околу Сонце, бидејќи астрологијата е базирана на нашата преспектива овде на Земјата.

Ние чуствуваме единствени и важни промени, на пример кога планетата успорува (нашите планови и врски се успоруваат), кога небото ќе се “замрзне“ ( се во нашиот живот застанува“, се движи наназад (мора да ги смениме плановите или да ги преиспитаме работите од предходно,) или повторно трга напред (и ние конечно можеме да тргнеме напред)

Еве како секоја планета влијае на нашиот живот:

Во овој период три планети го завршуваат својот ретрограден од, додека останатите планети веќе одат директно.

Марс е енергетска ракета на нашето небо, владее со енергија, возење, и не не пушта да се откажеме, дури и кога се мали или никакви шансите за успех. Кога Марс се движи во директен од, тоа е одличен момент да се започне бизнис, промена на работа или било што сте замислиле, бидејќи големи се шансите тоа да се оствари.