Дона Барбер (52), наставничка од Флорида, имала експлицитни видео повици со нејзиното момче кое во затвор за време на часовите. Ја разоткрил шерифот А.Ј. Смит кој ги следел мониторите во затворот.

Кога сфатил дека наставникот има повик од училиштето, видеото го објави во јавноста. Тој објасни зошто.

– Мислам дека родителите имаат право да знаат кој ги учи нивните деца – изјави Шериф Смит заNew York Post.

24sata

„Затворот не е одморалиште“
Училиштето во кое работеше Дона немаше поим дека нејзината наставничка има експлицитни видео повици со затвореник во текот на работното време. Кога се дознало, и било кажано дека ќе добие отказ. Таа ги предухитри и ја напушти работата.

Иако видеоповиците со затворениците не се забранети, шерифот Смит вели дека тие станале почести како замена за посетите.

– Затворот не е одморалиште, луѓето во затвор мора да ги следат правилата и редот – додаде шерифот Смит.

Извор од училиштето вели дека родителите и училишниот персонал имаат измешани чувства за случајот со Дона, која ја почитувале и која била на работ на пензионирање по речиси триесет години стаж.

24sata

Но, сметаат и дека е недозволиво експлицитни повици од канцеларија во работно време.