Кој може да им одолее деликатесите и слатките предизвици кои беа пред нас деновиве? Малку кој. Само оние со цврст карактер.

Останатите, со гладни очи, веќе ги гризе совест . Чувството на вина почнува да надоаѓа со последното залче.
Доколку навистина сакате да го исчистите организмот, научниците предлагаат да го направите тоа така што ќе воведете едена состојка која ќе му годи на вашето тело.

Не, тоа не е кришка лимон, кељ, ниту пак гоџи. Станува збор за благиот компир, кој може поприлично да ви го намали апетитот.

Поентата е што треба да направите пијалак на посебен начин. Истражувачите од Јапонија предлагаат, благиот компир да се свари, а потоа да се испие водата во која се варел. Откриено е дека протеините кои останале во водата, откако компирот се сварил, ефикасно делува во намалување на апетитот.