Мажите најмногу сакаат див, неограничен секс во порно стил? Секако, нели? Сепак, на сите треба да им биде јасно дека ова е повеќе клише отколку вистината.

Какви преференции момците всушност имаат во кревет, дали сакаат да се гушкаат и како изгледа совршената предигра? Истражувањето на љубовниот портал „LoveScout24“ неодамна откри валкани (или поточно помалку валкани) факти.

Резултати од сексуално истражување

Како дел од истражувањето, „LoveScout24“ им презентираше на испитаниците (1000 од нив) неколку изјави во врска со сексот со кој би можеле да се согласат или не. А – кој би помислил – излегува дека мажите сакаат нежен, мазен секс. Изјавата „Јас генерално сакам понежен секс“ победи со 37 проценти од согласноста, наспроти „Генерално сакам жежок секс“, на што само 11 проценти од мажите одговорија потврдно. Точно, таквите жестоки и груби момци претпочитаат да биде меко и нежно во кревет. Не дека ни пречи …

Еве што игра важна улога и за мажите во кревет

Дури 56 проценти од мажите велат дека „галењето е дел од сексот“. Оваа изјава доби најголемо одобрување. Следуваше „Обожавам да уживам, а исто така се грижам и за својата партнерка“, со 50 проценти одобрување. На трето место, со 48 проценти, е изјавата дека бакнувањето им е важно за време на сексот. А, колку е важна предиграта? Многу, бидејќи 43 проценти од мажите сакаат нежна предигра! Патем, само 36 проценти од дамите го потврдија истото.