Знаете што е потребно за некој да биде добар шеф или водач на томот. Упорност, храброст, способност да се согласува со другите, да им ја објасни пошироката слика или својот начин на гледање така што сите ќе бидат задоволни. Но постојат и “некои други“ луѓе, кои не би требале да бидат на лидерска позиција, а тоа зависи од знакот во кој се родени.

Овие знаци се најлоши шефови, внимавајте ако работете за нив.

ЛАВ
Природно доминантен и свртен кон вотство,лавот во суштина не е добар шеф. Премногу е себичен и настојчив и никогаш нема да се согласи на компромис ако е неопходен. Критики не поднесува, како ни тешкотија со која сигурно ќе се соочи. Ако работите за лав, очекувајте постојано да ве навредува.

ЈАРЕЦ
Ужасно тврдоглав и своеглав, јарецот не е добар за шеф бидејќи мисли дека треба да работите онака како тој ќе каже, дури и кога сите се согласуваат дека тоа е погрешно. Тешки се за разговор и договор, а тоа го знаат сите кои со него работат.

СКОРПИЈА
Иронично, скорпијата е одличен колега но очаен шеф. По природа не е за водач постојано кука за тоа дека има многу работа, а нејзиното внимание е врзано за погрешни детали нервирајќи го секој кој и е подреден. Скорпијата ќе ве озборува, ќе се обидува ве соопнува ако мисли дека сте подобар од неа, и никој нема да знае кои “мрачни“ планови подготвува додека не ги оствари.

ВОДИЛИЈА
Убедливо е најлоша, токму поради тоа што има потенцијал да биде водач, но тоа не и лежи во карактерот. Размислуваат многу поразлично од другите и не умеат да им ја пренесат својата визија. Поради тоа доаѓа и до несогласување или расправа, а водолијата е позната по тоа што целосно се “затвора“ кога нешто не и одговара, и никогаш нема да знаете што таа мисли, и што треба самата да направи. Водолиите се лоши во односите со луѓето поради што не би требале да бидат на позиција каде што секојдневно соработува со луѓето.