Иако сите хороскопски знаци ги очекува свежа енергија и моќна мотивација, младата месечина во овен ќе има најголемо влијание врз следниве 3 хороскопски знаци:

Овен

Сонцето и Месечината се во вашиот знак, па не е изненадување што сте на списокот на најсреќни хороскопски знаци во овој период. Ве очекуваат големи промени, но вие ги прифаќате и ги отстранувате дамките од минатото. Ова е можност да станете автентична верзија од себе, имате визија и талент и ќе блескате. Ослободете се од емоционалниот товар и фокусирајте се на личниот раст. Изразете ја вашата креативност и поставете си цели што се во согласност со вашата вистинска природа.

Рак

Оваа лунација ви носи подобрени лидерски способности и професионални таленти, така што кривата на полето на кариерата значително ќе оди нагоре. Покажете зошто заслужувате повеќе. Време е да ја покажете својата доминација, да ги промовирате сопствените способности и да продолжите да напредувате. Јавните настапи и презентирањето идеи можат да бидат многу предизвикувачки, бидејќи раковите се многу срамежливи по природа. Но, младата месечина ви дава можност што треба да ја искористите.

Вага

Младата месечина ви дава можност да го притиснете копчето за ресетирање и да направите важни и позитивни промени, особено во приватниот живот. Имате тенденција да ги задоволувате потребите на другите и често молчите во дискусиите, но сега ситуацијата се менува. Младата месечина ве потсетува колку е важно да се посветите на своите потреби, но и да го побарате од другите тоа што го сакате и што ви припаѓа.