Дали знаевте дека шест проценти од припадничките на понежниот пол сметаат дека никогаш не се опоравуваме целосно од љубовен бродолом, без разлика колку време поминало од раскинувањето?

Љубовната статистика покажува и уште неколку поинтересни факти за машко-женските односи:

Жените најмногу ги привлекуваат мажи постари од нив шест години.

Најчеста разлика во возраста помеѓу партнерите е приближно 24 месеци.

Околу 40 проценти од жените повеќе би сакале да се откажат од секс една година отколку од омилената храна.

Просечен маж забележува пет жени во текот на денот со кои би сакал да има секс.

Дури 40 проценти од дамите би биле подготвени да го остават партнерот ако нејзините пријатели не го сакаат.

Само 10 проценти од мажите кои се разведуваат поради љубовна врска, се ожениле со својата љубовница.

Иако звучи помалку веројатно, дури 70 проценти од сингл момците сакаат да најдат некоја за сериозна врска, а не за забава.

Точно 57 проценти од луѓето без партнер веруваат дека мислите на бившите ги спречуваат да започнат нова врска.

Дури 64 проценти од припадниците на двата пола признаваат дека прибегнале кон промена на физичкиот изглед по раскинувањето на долга врска.

Околу 89 проценти од помладите мажи бараат постари партнерки, верувајќи дека тие се поискусни љубовници и дека ќе биде повозбудливо со нив.

Повеќе од 90 проценти од момците сонуваат дека девојката во клуб или кафуле, ќе го направи првиот чекор.

На жените им требаат само 60 минути да одлучат дали сакаат повторно да го видат мажот, и само 15 минути за истата одлука.

Дури 40 проценти од луѓето веруваат дека се во брак со сродна душа.