Сромните и искрените пораки врежани на надгробните плочи кои најчесто означуват кој почива под нив имаат за цел да остават трага и да кажат колку почината личност била сакана.

Фотографијата која деновиве се споделува низ социјалните мрежи е направена во Прокупје, а станува збор за надгробната плоча на Марија. Но, она кое го пишува на неа го растажи цел Балкан.

-Тука почива навредена жена, која никогаш не ги прежали навредите. Душата и страдаше вечно, а изгубеното срце вечно и плачеше, е напишано на споменикот.

Пораката која трогна многу интернет корисници натера дел од нив да се запрашаат каков живот имала Марија и зошто баш овие зборови се врежани на нејзиниот надгобен споменик.

На дното на споменикот каде обично се напишани имињата на членовите од семејството се крие уште една потажна порака.

-Марија жали животот кој го живеела, пишува на овој споменик.