Витни Волф Херд е ново лице во клубот на милијардерите. Таа е основач на апликацијата за запознавање „Бамбл“. Нејзиното богатство значително се зголеми кога излезе во јавноста во февруари, по што цените на акциите на нејзината компанија нагло се зголемија.

Со тоа станала најмладата жена на светот која заработила своја милијарда, односно – не наследила и не добила пари по развод, пренесува Би-Би-Си.

Таа посочува дека тајната на успешните директори е дека тие не се сфаќаат премногу сериозно.

Тој ја нагласува важноста од наоѓање рамнотежа помеѓу работата и приватниот живот. „Клучно е да се најде време за семејството, дури и ако тоа значи дека треба да земете слободно попладне“, рече таа.

Патем, пред да ја започне апликацијата „Бамбл“, Волф Херд беше дел од основачкиот тим на „Тиндер“, но ја напушти компанијата по несогласувања со другите директори.

Набргу по заминувањето, таа поднесе тужба за сексуално вознемирување, што беше одбиено од компанијата што управува со Тиндер, но тие секако платија повеќе од милион долари за да постигнат решение.

Како резултат на целата постапка, таа вели дека се соочила со ужасни навреди на Интернет, поради што го избришала својот профил на Твитер. „Сакам Интернетот да стане поубаво и пољубезно место“, рече таа во една прилика.

Имено, на оваа платформа, само жените можат да започнат разговор. Се чини како едноставна идеја, но има голема разлика бидејќи жените честопати се бомбардирани со несакани пораки од додворувачите.