Студентот Андреа Колонета (22) живее во Калабрија. Тој во договор со својот тату мајстор на раката си го истетовирал кодот од ковид потврдата, а неговите фотографии сега се хит на социјалните мрежи.  Теоважата му се наоѓа на внатрешниот дел од левата рака.

Идејата за ваков цртеж дошла во разговор со неговиот тату мајстор Габриел Пелероне.

– Тоа беше несомнено најоригиналната работа која ја направив, сакам да се истакнувам, рекол тој за весникот Кориере дела Калабрија.

Момчето инаку примило две дози вакцина.