Холандски навивач си играл мајтап со своите соседи, кои што организирано во својот двор го следеле натпреварот против Австрија, но со задоцнување на директниот пренос од околу 30 секунди.

Имено, навивачот на Холандија по име Карлос Ван Ервен, знаејќи дека соседите натпреварот го следат со задоцнет пренос од половина минута, тој заедно со своите пријатели на „себичен“ начин по една шанса на Депај по договор меѓу себе изрипале и се радувале како да погодил, како да паднал гол, притоа навлекувајќи ги своите соседи да се радуваат на ништо.

Видеото со брзина на светлината се прошири на социјалните мрежи и предизвика бура на реакции во фудбалската јавност.

Инаку, Ван Ервен за ваквиот гест од изманипулираните соседи за возврат доби среден прст.