Двајца пријатели во ресторан на истокот на Кина јаделе риба, но таа одеднаш експлодирала пред нив. И двајцата добиле изгореници од втор степен по телото и сериозно им се оштетиле нервите на рацете.

Од ресторанот добиле објаснување дека експлодирало јајце кое било дел од јадењето затоа што наводно се прегреално. Но гостите не биле задоволни со извинувањето и објаснувањето, па побарале и парична отштета.

Не постигнале договор, па сега правдата и двете страни ќе ја бараат на суд, барем така пренесуваат локалните медиуми.