На автопат покрај градот Де Моина во САД се случил незапатен верижен судар.

Поради исклучиво лизгав пат, дошло до низа судари а билансот е 40 насобрани возила, во слупана колона долга цела миља (1.6 километри)

Во сударот има камиони, комби, се до помали автомобили.

Проблемот бил во тоа што поради лошата видливост немало никаков начин за возачите кои доаѓале да бидат предупредени како би се спречила оваа катастрофа. Голема среќа во оваа невероватна несреќа, за чудо, немало жртви.