Многу жени сонуваат за големи гради, а оние што ги имаат би сакале да имаат помали. Животот тогаш би им бил полесен, изборот на градници би бил поголем, би спиеле како што сакаат …

Мажите генерално сакаат да бидат со таква големина што добро ќе им ги наполни дланките. Во споредба со жените со мали гради, кои можат да одат без градник ако сакаат, оние со големи никогаш не можат да си го дозволат тој луксуз, освен во интимноста на нивниот дом.

Еве други проблеми кои ги мачат бујните жени:

 1. Без градник, не можат да одам никаде и чувствуваат огромно олеснување откако ќе го соблечат на крајот од денот, а градите конечно ќе бидат „ослободени“.
 2. Копчињата на кошулата секогаш изгледаат како да ќе експлодираат во секој момент од притисокот. Ако купат кошула од поголем број, ќе биде преголема на сите други места, освен на градите.
 3. Ретко успеваат да најдат фин, лесен градник во кој ќе им се вклопат градите и изгледаат добро. За нив, како да се резервирани само градници кои изгледаат како да се засилени.
 4. Општо земено, за жени со големи гради, ограничен е бројот на модели на градници што можат да ги носат, како и боите и дезените кои се појавуваат на пазарот.
 5. Тие сакаат да спијат на стомак, но не можат да го сторат тоа затоа што би ги „смачкале“ градите – што воопшто не е пријатно. Тоа би помогнало само доколку има кревети кои имаат вдлабнатина во душекот предвидена за големи гради.
 6. Градник без прерамки може да се заборави, а исто така и фустаните и маиците од тој тип. Но, некои жени не можат да одолеат на ваквите модели на облека затоа што се многу секси затоа што ги носат иако им се видливи прерамките од градникот.
 7. Парчиња храна не паѓаат нормално на нив како кај другите луѓе – на подот или во скутот, туку токму во деколтето. Подоцна, тие се борат да ги најдат во градник, без никој да го види тоа.
 8. Трчањето со големи гради е убаво само за мажите кои стојат настрана и гледаат, но за жените во никој случај не е. Од друга страна, ако стават спортски градник, многумина велат дека силно ги стиска и не можат да дишат нормално.
 9. Ако спијат во пижами или ноќница што има тенки ремени, се случува да се разбудат, а градите да им се надвор или барем една од нив.
 10. Прицврстувањето на безбедносниот ремен во автомобил не е најудобна акција за жените со големи гради и тие се чувствуваат непријатно до крајот на возењето.
 11. Имаат потешкотии да најдат облека по мерка, но најчесто се принудени да носат облека и на поправка
 12. 12.Жените со големи гради не можат лежерно да стават долг ѓердан околу вратот како оние со мали. Имено, ако не обрнат внимание на тоа што и како носат, ланецот може да се лизне меѓу двете гради.