Малку недостасувало 90 метри долгиот товарен брод Тасман во Холандија да згмечи вработен во бродоградилиштето. При спуштањето на бродот во вода, работникот се обидел да го отстрани јажето во моментот кога бродот тежок преку 3000 тона веќе почнал да лизга. Со боречки зафат, работникот буквално за влакно се спасил од сигурна смрт.

Спуштањето се случило во бродоградилиштето Roial Bodeves , а на ваквите настани често има и публика зашто тие се отворени за јавноста.

Погледнете ја оваа неверојатна сцена: