Да се седне во пеколно врел автомоби не само што не е пријатно, туку може да биде и опасно за здравјето. Без разлика дали имате клима или не, овој трик ќе ви помогне да го разладие автомобилот што стоел на сонце за отприлика 10 секунди.

Оние кои пробале велат дека овој трик помага температурата да се спушти за десетина степени.

Се што треба да направите е да го отворите прозорецот на совозачкото место и да ја затворите вратата. Вратата од страната на возачот отворајте ја и затворајте ја. Погледнете го видеото во продолжение и се ќе ви стане јасно: