Елизабет е девојка на мојот сопруг. Пред една година, сопругот започна да се забавува со неа и оттогаш таа е моја најдобра пријателка. Никогаш не бев за моногамија и сите мои врски беа „отворени“.

Кога го запознав сопругот, тој веднаш знаеше дека не сум личност за брак на двајца. Се венчавме половина година откако се запознавме и функциониравме веднаш. Знаев дека ќе имам добар живот со него.

На почетокот се навикнавме на брак, а бидејќи веднаш добивме дете, се навикнавме и на улогата на родител. Се согласивме дека ќе бидеме „само двајцата“ сè додека не се запознаеме добро и додека не направиме силна врска.

Од време на време, тој или јас ќе најдевме некоја краткорочна врска додека бевме на одмор, но никој од нас немаше нерви за долгорочна врска со некој друг.

После неколку години, имавме уште едно дете и едноставно немавме енергија за „странична врска“.

Мојот сопруг е една душа која постојано покажува колку ме сака, а јас сум себична личност на која и треба еден тон време само за себе. Но, како што сме – ние двајца функционираме одлично.

И тогаш, пред една година, мојот сопруг ја запозна Елизабет преку Тиндер, и јас бев навистина возбудена за нивниот прв состанок.

Можеби е незамисливо што ќе кажам, но јас бев навистина среќна за него.

Иако навистина се сакаме и се грижиме едни за други, честопати не можеме да се задоволиме како што треба. Тоа што тој имаше секс со неа едноставно не ми претставуваше проблем. Само сакав да биде среќен.

И на крајот ја запознав и Елизабет. Од она што сопругот ми го кажа за неа, веќе знаев дека ќе ја сакам. Мојот сопруг навистина има добар вкус за жени. Елизабета е многу слична на мене: гласна е и сака да се шегува. Таа знае во каква врска е и ако и кажам дека ми треба мојот сопруг, таа се повлекува без дискусија.

Во текот на оваа година, Елизабет стана моја сестра. Двете немаме романтична врска. Таа спие само со мојот сопруг. Децата ја запознаа и знаат дека таа е девојка на нивниот татко. Меѓутоа, кога децата се дома, тие двајца немаат секс дома.

Ако се прашувате дали сум љубоморна: да, понекогаш сум. Но, добро е и кога сопругот и јас излегуваме во градот, тогаш Елизабет се грижи за децата.

Ние функционираме како и секое друго семејство.

Полигамијата е тешка и бара многу планирање, но сè засега функционира добро.