Телата биле откриени откако, како што пишува весникот, две братчиња на возраст од 7 и 9 години дошле во ординација на очен лекар. Кога докторката сфатила дека момчињата се без придружба, веднаш повикала полиција. Кога пристигнала полицијата, момчињата ги одвеле до станот во кој биле пронајдени телата, затворени во спалната соба.

Полицијата се сомнева за убиство, а истрагата е во тек. Убиената жена и нејзините три деца живееле во стан со 49-годишен Тунижанец. Полицијата се сомнева дека тој е извршител на убиствата и потрагата по него е во тек.