За среќа, повеќето од нас немаат поим како е да се биде во затвор. Најчесто впечатокот го формираме врз основа на она што сме го виделе на филмовите, а поранешни затвореници на Редит откриле дека многу од она што го гледаме во филмовите и сериите воопшто не е точно. Еве за што сè нè излажа Холивуд.

1. Свирење во затвор
„Само што ќе ги натерате луѓето да почнат да ви викаат. Звукот од свирењето поминува низ цевките и звучи ужасно”.

2. Нема решетки
„Решетките на прозорците и вратите сега се многу ретки. Тие главно се заменети со плексиглас”.

3. Паѓање на сапунот
„Ако ви падне сапунот, тоа не значи дека некој автоматски ќе ве нападне.“

4. Сексуална злоупотреба
„Честопати има некои мажи во затвор кои се навистина хомосексуалци и доброволно се впуштаат во такви врски, ретко се случуваат сексуални напади, но ако се случат, тоа најчесто е заради казна или одмазда.“

5. Затворениците сакаат да работат
„Понекогаш дури и се тепаат кој да работи, бидејќи на сите им е досадно.“

6. Не прават проблеми
„Повеќето затвореници едноставно сакаат да си ја одлежат казната и да си одат дома. Ретко ќе предизвикаат проблеми од која било причина. Намалувањето на казната за добро однесување е награда”.

7. Нема тепање
„Некој ќе ве претепа ако сте педофил, член на ривалска банда или ѓубре од човек што им прави проблеми на другите. Ако си ја гледате својата работа и покажувате почит кон другите, вашиот живот всушност ќе биде многу досаден. “

8. Многу луѓе имаат ментални нарушувања
„Половина од затворениците имаат некакво ментално растројство, не само неколку луѓе како што обично гледаме во филмовите за да се направи заговорот поинтересен“.

9. Мирисот
„Знам дека ова е тешко за вас да го замислите, но филмовите не можат да доловат како мириса во затвор. Тоа е комбинација на многу силен мирис на тело и ѓубре, а лошата вентилација не помага. Навистина е одвратно. ”

10. Тушеви
„Слушнав дека има некаде групни тушеви, но во затворот во кој бев беа одделени со завеси. Најлошиот дел од туширањето во затворот е тоа што треба да го притискате копчето за пуштање вода на секои 15 секунди“.