Според статистичарите, релативно стабилната состојба на пазарот на труд во посебните околности на пандемијата, како и карантинот, поволно се одразиле на наталитетот.

Највисок раст на наталитетот е забележан во провинцијата Баден-Виртемберг со пет отсто, а потоа следат Баварија и Хесен со четири отсто.

Во источните провинции растот беше меѓу еден и два отсто.