За некои луѓе приврзаноста може да изгледа страшно, а сето заради некое горчливо искуство од минатото. На други, пак, не им се допаѓа целокупната идеја за врзување, ја сметаат за здодевна или глупава. Трети веројатно, едноставно не се чувствуваат подготвени за таков чекор.

Еве ги знаците кои најчесто одбегнуваат врски.

ОВЕН

Оние што се родени под знакот овен секогаш бараат нешто ново, брзо и забавно. Тие не сакаат монотонија и недостаток на динамика. Со такво размислување и став, лесно е да се надмине љубовта. Тие сметаат дека ако се посветат, ќе им стане здодевно.

Претставниците на овој знак мора да имаат на ум дека приврзаноста не секогаш значи монотонија. Животот може да биде интересен и без постојани промени.

ДЕВИЦА

Девицата ја преиспитува секоја можна опција и сценарио. Тие сакаат да се осигураат дека ги имаат алатките и вештините што им се потребни за да бидат подготвени да се справат со сè. Проблемот е во тоа што кога премногу анализираат, тие се обесхрабруваат да се приврзат кон некого. Нивната независност, исто така, не помага во поврзувањето и љубовта.

Девицата треба да знае дека животот е неочекуван и неуреден. Не постои начин да бидете подготвени за секој можен исход.