„Знам дека треба во моментов многу да славам и треба многу да се радувам и се радувам, ова се солзи радосници. Уште не ми е реално…“, младиот македонски јутјубер Стефонатор со солзи во очите објави дека го победи туморот на тестисите.

Стефан од Скопје, познат како Стефонатор (23) e еден од нашите најуспешни јутубери, a ја водеше најтешката животна битка.

Тој претходно преку емотивни исповеди објавуваше детали од самата дијагноза и за терапијата.

Во првото видео кога објави за дијагнозата, тој кажа дека нема друг избор освен да биде храбар и да го изоди патот насмеан, без разлика што на моменти ќе има и солзи и револт кон животот зошто се случи тоа што се случи, а сега може да се каже дека неговите зборови се остварија.

Како што посочува во најновото видео, по двете извршени операции биле направени првични испитувања што покажале дека нема никакви туморски клетки.

Овој наод бил направен, како што вели, пред две до три недели, но чекал да се направи уште едно испитување за да ги сподели информациите на неговиот YouTube канал.