Млада инженерка по име Кејтлин Сериен се приклучи на интернет акција која има за цел да  се спротивстави на предрасудите и стереотипит. По тој повод таа објави две фотографии на Инстаграм, една во работна униформа, а другата во бикини.

Таа вели дека уморна од гледање на жените како сексуални предмети и дека, во зависност од тоа што прават, тие се класифицираат како помалку или повеќе секси.

– Сакав да покажам дека жената може да се чувствува удобно во својата кожа и како модел и како инженер. Затоа се фотографирав во црвен костим за капење, изработен по примерот на моделите, а потоа и фотографија од рафинеријата за нафта каде што работев како инженер, вели таа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌻 Caitlin 🌻 (@fueledbycait)

Според неа на жените им е потребна поддршка на социјалните мрежи, особено од жените, односно потребно е повеќе жените да се поддржуваат меѓу себе.

– Ако сте жена, никогаш не се споредувајте со другите, туку поддржувајте ги и охрабрувајте ги за нивните достигнувања, изјави Кејтлин.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌻 Caitlin 🌻 (@fueledbycait)