Фризерница во Рига најде начин да ги заобиколи забраните за работа откако, фризерниците во Летонија веќе долго време се затворени поради пандемијата.

Некои фризери сфатија како да ја завршат работата.

Тие не дозволиле пандемијата да ги спречи да работат, туку ги „преместија“ нивните салони во природа.

Токму така е направена невообичаена фотографија каде жена ја фарбаат во близина на езерото Бабелитис. Во позадина пак  можете да видите луѓе како се капат во леденото езеро.

Обичен ден во Летонија …

И додека фотографијата го обиколи светот, коментарите под фотографијата се различни.

– Ние од Летонија сме толку посебни – напиша една девојка.

– Ова не е ништо во споредба со она што го правиме во Норвешка – напиша еден корисник на Инстаграм.

„Надреално“, коментира една жена

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Telegraph (@telegraph)