Денешниот датум, 12 февруари 2021 година, може да се прочита од обете страни и ќе видиме ист број. Тие го нарекуваат датум палиндром. Палиндром е збор, број, фраза или ред на елементи што се читаат подеднакво од лево надесно и од десно кон лево.

Иако датумите со палиндром не се толку чести, претходниот беше минатата година, на 2 февруари 2020 година.

Се верува дека луѓето родени на овој датум се посебни.

На датумот доминираат броевите еден и два. Според нумерологијата, бројот 1 симболизира енергија, цврста волја и амбиција, додека 2 често претставува мир, емпатија и чувствителност. Се верува дека жиците што го имаат истото значење, прочитани напред или назад, означуваат бесконечност, но и нов почеток. Затоа, денес е добар ден да започнете нови работи.