Верноста е нешто што многу се цени во љубовните врски, но сепак има многу мажи и жени кои ги изневеруваат своите партнери. Астролозите велат дека најголемите прељубници се родени во знаците Вага, Овен и Стрелец.

Стрелец
Уште еден огнен знак кој не може да го замисли животот без секс. Стрелците не гледаат на прељубата како на неморален чин, туку како на спорт кој едноставно мора да го играат од време на време.
Припадниците на овој знак обично се грижат за својот физички изглед, а познати се по својот шарм на кој ретко кој може да им одолеете.

Вага
Поради својата неодлучност и прекумерната желба да остават добар впечаток, Вагите многу лесно се впуштат во флерт, кој често може да се претвори во нешто друго.
Припадниците на овој хороскопски знак се многу страсни, но во исто време фантазираат за филмска љубов која во се ќе ги задоволи. Токму затоа лесно паѓаат на комплименти, што може да биде многу опасно.

Овен
Огнен знак познат по својот “краток фитил“ и силен темперамент. Сепак, не само поради тоа. Овните се познати како многу страсни љубовници на кои сексуалната енергија им е многу важна. Бракот ретко ги смирува, напротив, многу припадници на овој знак не го поднесуваат добро.
Поради “пеперутките во стомакот“, Овенот многу лесно ќе се впушти во афера, па дури и ќе ги смени партнерите, особено ако “новата љубов“ им донесе поголема возбуда во креветот.