Секој возач за време на својата возачка кариера се соочува со ситуација во која совозачот почнал опасно да му шета по нервите. Овие работи слободно може да се наречат најиритантни кои ги прават совозачите:

 

Иако луѓето во автомобилот се чувствуваат како дома, тоа не значи и дека треба да се претера и нозете да се развлечат под шофершајбната, со изговор дека е важна циркулацијата. Оти со оваа сцена може да се изиритира и сетилото за мирис, а не само она за вид.

Отворање прозорец и играње со климата

Вадењето раце низ прозорецот или чепкањето на вентилацијата или климата можат да бидат прилично иритантни.

Играње со телефонот

Една од особено иритантните работи е покажувањето вести, фотографии, видеа на телефонот за време на возењето и „пикање“ на истиот под носот на возачот. Ова ги доведува во опасност сите во автомобилот!

Трескање на вратите

Трескањето на вратите при затворањето умее да биде исклучително иритантно, особено ако се работи за нов автомобил. Возачите својот автомобил го доживуваат како дел од себе, имајте го ова на ум.

Оставање ѓубре зад себе

Последното место е резервирано за оние кои со чевлите внесуваат кал или оставаат вистинска депонија откако изеле и испиле се што им дошло под рака.