logo
logo
logo

Пица од „стар“ леб! ПРЕВКУСНО

Vecer | 10.11.2022

Пица од „стар“ леб! ПРЕВКУСНО

Нема кој не сака пица, а ако често ви останува леб, не го фрлајте, користете го наместо подлога (тесто). Појадок или вечера ќе добиете едноставно и брзо, а и нема да фрлате храна. Со ова јадење особено ќе се воодушеват домашните.

Потребни состојки:

- 12 парчиња бајат(сув) леб

- 200 г кашкавал

- 100 г шунка

- 100 г сланина

- 100 г шампињони

- 4 лажици кечап или пелат

- 2 јајца

- 1 чаша павлака

- маслинки

- оригано

Начин на приготвување: Лебот наредете го во поголем плех кој претходно сте го намачкале со малку масло или маргарин. Изматете цели јајца со павлака и со смесата премачкајте го лебот, а одозгора ставете кечап. Одозгора наредете ја шунката, сланината и печурките, па над се изрендајте го кашкавалот. По желба додадете маслинки и оригано. Печете на 200 C околу 20 минути.

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2024 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2024. Vecer.mk